Jeugdcompetitie  

 

Wat houdt de badminton jeugdcompetitie in?  

De competitie waarbij een seizoen lang de jeugdleden van verschillende verenigingen uit regionale dropen, badmintonwedstrijden tegen elkaar spelen. Onze vereniging neemt met haar jeugdleden ook deel aan de jeugdcompetitie.

 

Alle jeugdspelers worden door de trainers ingedeeld in een poule van een passend speelniveau, waarbij de A-poule de hoogste en D-poule de laagste poule is. Om het niveau te bepalen, wordt aan het begin van het seizoen een kwalificatietoernooi gehouden. Elke jeugdspeler ontvangt hiervan tijdig een mail. Er worden uit- en thuiswedstrijden gespeeld en het seizoen wordt afgesloten met een eindtoernooi in Mill. 

 

Wie speelt er mee?

We gaan ervan uit dat elke jeugdspeler voldoende inzet toont en meedoet aan de jeugdcompetitie. Wil je of kun je echt niet deelnemen, geef het dan aan het begin van het seizoen  door aan de trainers. Daarnaast is het aan de trainers om te bepalen of je al voldoende niveau hebt om deel te kunnen nemen aan de jeugdcompetitie. 

 

Wanneer wordt er gespeeld?

Er worden evenveel uitwedstrijden als thuiswedstrijden gespeeld, afhankelijk van het aantal teams van deelnemende dorpen. De thuiswedstrijden zijn altijd op onze reguliere woensdagavonden. De uitwedstrijden vinden plaatst op de speelavonden van de tegenpartij. Dit is meestal niet op een woensdagavond. Denk eraan dat als er een uitwedstrijd staat gepland in een week (bijv. op een zondagochtend), de trainingen op onze woensdagavond in diezelfde week, gewoon altijd doorgaan. Er wordt voor aanvang van het seizoen een wedstrijdschema rond gestuurd met exacte wedstrijdgegevens, speeldata, vertrek- en aanvangstijden en ook wie wanneer chauffeur is.

 

Vervoer en chauffeurs

Van de ouders wordt verwacht dat ze minstens één keer als chauffeur met de kinderen naar de uitwedstrijden rijden. Wanneer een ouder ingedeeld staat als chauffeur en hij is op de geplande datum verhinderd, dan kan hij zelf ruilen met één van de andere ouders. Het dringende verzoek daarbij is om dat goed af te stemmen èn het tevens door te geven aan een van de trainers. De trainers kun je per mail informeren jeugdtrainers@raaymeppers.nl .

 

Bij een uitwedstrijd verzamelen we altijd (minimaal 5 minuten vóór vertrek) bij de Raayhal in Overloon. Daar is ook altijd een van de trainers aanwezig als begeleider. Hij is eveneens tijdens de wedstrijden aanwezig. We rijden op tijd weg zodat we 15 minuten voor aanvang van de wedstrijden op de locatie zijn en mee kunnen doen met een warming-up en kunnen inspelen.

 

Sportschoenen en kleding

Je dient sportschoenen te dragen met zogenaamde ‘witte zolen’; zolen die niet afgeven. In elk geval draag je geen sportschoenen waarmee je ook buiten loopt of sport. Dat geldt voor de sporthal in Overloon, maar ook voor de sporthallen in de andere dorpen. 

 

Als je competitie speelt, moet je zowel bij thuis als uitwedstrijden je clubshirt aan.  Deze krijg je van de vereniging.  Als het shirt niet meer past, meld je dan bij je trainer voor een nieuw shirt.

 

Gedragsregels

Van iedere speler wordt verwacht dat deze meedoet aan de wedstrijden volgens schema. Als je laat afweten is het niet alleen teleurstellend voor je eigen team, maar ook voor het team van de tegenstander, dat erop rekent tegen Overloon te kunnen spelen. 

Mocht het onverhoopt voorkomen dat je niet kan spelen door bijv. ziekte of andere goede reden, geef dit dan z.s.m. door aan de trainers.  Indien dit verzuimd wordt, spreken we zowel de kinderen als ouders hierop aan. Bij herhaling zullen wij genoodzaakt zijn een gepaste maatregel te nemen.

 

Bij een uitwedstrijd

Wij vragen iedereen zich netjes en sportief te gedragen tijdens de wedstrijden. Tijdens wedstrijden blijft iedereen in de sporthal en verblijft niemand niet zonder toestemming van de trainers, in de kleedruimtes. Verder dient iedereen ervoor te zorgen dat ze de kleedruimtes netjes achterlaten voor vertrek.

 

Bij een thuiswedstrijd

Wat hierboven staat voor de uitwedstrijd, geldt natuurlijk ook voor de thuiswedstrijd.

Ook bij een thuiswedstrijd ben je minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig. Maar aangezien onze we op onze reguliere trainingsavonden om 18:30uur beginnen , is dat automatisch het geval en ben je om 19.00 uur klaar met de warming up en kun je aan de wedstrijden te beginnen.

 

Wij hopen dat jullie een hele leuke en sportieve competitie spelen.

 

Indien er nog vragen zijn dan horen wij dat graag.

 

De jeugdtrainers,

Jo, Joop, Bart, Antoon en Erik

 

 

 

Jeugdtrainers

Jo Mies

Joop Gelden 

Bart Claessen

Antoon Blom

Erik Thiels

 

E-mailadres: Jeugdtrainers@raaymeppers.nl