De seniorenafdeling

Op woensdagavond spelen de leden vanaf ± 18 jaar. Er word vrij gespeeld door iedereen en met iedereen. Tussen 20.00 en 22.30 is men vrij om te komen en gaan. Het prettige hieraan is dat men ook iets later kan starten of iets eerder kan stoppen. De verplichting van vaste tijden is voor sommigen moeilijk te combineren met werk, school, etc. Het is natuurlijk ook mogelijk om de hele avond te spelen.

 

Bij aanvang bij onze vereniging kan men een paar instructielessen verwachten. Rekeninghoudend met het aantal nieuwe leden en de drukte van de avond zal gekeken worden hoeveel tijd hieraan besteed word. Daarnaast leert men door gewoon het spel te spelen en eventueel kun je jezelf opgeven voor de training als die georganiseerd wordt. Dit wordt dan middels een formulier in de sportzaal kenbaar gemaakt. Wat men nodig heeft is een badminton racket (bij proeflessen te lenen via het bestuur), sportkleding (naar eigen inzicht), en een paar sportschoenen die niet buiten worden gedragen.

 

Bij onze badmintonclub bestaat de mogelijkheid om het badminton te spelen op elk niveau. Het kan een ontspannen tot zeer intensieve avond zijn.

Afhankelijk van de opkomst van het aantal leden op een speelavond, komt men vaker of minder vaak aan bod. Is het druk dan gaat men na 2 sets wisselen met anderen die wachten. Is het rustig dan kan men meteen doorspelen.

 

Binnen onze vereniging wordt ook deelgenomen aan de dorpencompetitie. Men is vrij of men hier wel of niet aan deel wil nemen. Soms zullen hiervoor banen gereserveerd worden. De trainingsavonden worden, voor zover mogelijk, niet gecombineerd met de competitie avonden. Zo blijven er altijd voldoende banen over voor diegenen die geen competitie spelen en geen training volgen.

Na afloop van de avond is er de mogelijkheid om wat na te praten in het sportcafé.