Jeugdbadminton

Wat houdt badminton voor de jeugd in?  

Kort gezegd: een leuke sport voor de jeugd die op een gezonde en sportieve manier wordt beoefend!

Elke woensdagavond speelt de jeugd (vanaf ongeveer 7 jaar) badminton en worden trainingen gegeven door enthousiaste trainers.
De trainingsavond is een afwisseling van warming-up, oefeningen, wedstrijden en spelactiviteiten. Ook jeugdcompetitiespelen is mogelijk.

 

Seizoen en Trainingen

Het speelseizoen start op de eerste woensdag na de Overloonse kermis (veelal de derde week van augustus) tot ongeveer de laatste week van juni. Gedurende het seizoen krijgt de jeugd op woensdagavond van 18:30uur tot 20:00uur training in de sporthal. De jeugd heeft geen training in de schoolvakanties (de senioren spelen, vanaf 20:00uur, overigens wel gewoon door). Wanneer er niet gespeeld wordt, vind je terug in de kalender op onze site www.raaymeppers.nl . 

 

Racket en shuttles

Zolang je geen eigen racket hebt, kun je een racket lenen van de club. Meld je in dat geval voor aanvang training bij één van de trainers.
De meeste spelers kopen uiteindelijk een eigen racket. Heb je hier vragen over of wil je advies, vraag het dan aan je trainer. De vereniging zorgt voor de shuttles.

 

Sportschoenen en kleding

Je dient sportschoenen te dragen met zogenaamde ‘witte zolen’; zolen die niet afgeven. In elk geval draag je geen sportschoenen waarmee je ook buiten loopt of sport. Doe je dat wel, dan krijgt de vereniging daarvoor een boete. Ook als je competitie speelt, kom je in sporthallen waar geen sportschoenen met ‘zwarte zolen’ of buitenschoenen worden toegestaan. 

 

En als je competitie speelt, moet je het clubshirt aan. Deze worden uitgegeven door de vereniging.  Op de reguliere trainingen op woensdagavond mag je ook het clubshirt aan, maar je bent het niet verplicht. Je bent dan vrij om je eigen sportkleding te dragen. Het clubshirt kun je aanschaffen via één van de trainers. Let wel: je hebt het shirt in bruikleen, omdat de jeugdspelers nogal snel naar een grotere maat moeten wisselen. Zorg er dus voor dat je netjes met je shirt omgaat. 

 

Kleedruimten  

Omkleden kan in de kleedruimten. Zorg ervoor dat de kleedruimtes netjes achtergelaten worden!

 

Pauze 

Tijdens de training is er een korte pauze van 5 minuten om wat te drinken. Het is niet de bedoeling om hele maaltijden of zakken snoep mee te nemen. In de pauze wordt er niet naar de kleedkamers of op de gangen gerend. Iedereen ruimt  zijn eigen afval op in de zaal zodat deze netjes blijft.

 

Afmelden voor de training

Mocht je op de trainingsavond onverhoopt niet kunnen spelen door bijv. ziekte, blessure of andere redenen, geef dit dan van tevoren, uiterlijk vóór 17:00 uur door aan één van de jeugdtrainers. Je kunt dit per mail jeugdtrainers@raaymeppers.nl . Indien dit verzuimd wordt spreken we de kinderen en ouders hierop aan. Bij herhaling zullen wij genoodzaakt zijn een gepaste maatregel te nemen.

 

Competitie spelen?

De vereniging biedt de mogelijkheid om de jeugdleden mee te laten doen aan de jeugdcompetitie. We gaan ervan uit dat elke jeugdspeler voldoende inzet toont en meedoet aan de jeugdcompetitie. Wil je of kun je echt niet deelnemen, geef het dan aan het begin van het seizoen  door aan de trainers. Daarnaast is het aan de trainers om te bepalen of je voldoende niveau hebt om deel te kunnen nemen aan de jeugdcompetitie. Lees meer over ‘jeugdcompetitie’ op de site van de Raaymeppers.

 

Inschrijven 

De meeste spelers komen eerst twee of drie maal meespelen voordat ze zich inschrijven als lid van de vereniging. De trainer heeft een inschrijfformulier en anders vind je die ook op de website van de Raaymeppers. 

 

Uitschrijven 

Als je je wilt uitschrijven, vul dan een uitschijfformulier in en geef die aan één van de trainers of stuur één van hen een mail. Let op dat uitschrijven per half jaar gaat (vóór 15 augustus en vóór 15 december). Je kunt dus niet tussentijds of per direct  uitschrijven. Het uitschrijfformulier vind je op de site van de Raaymeppers. 

 

Indien er nog vragen zijn dan horen wij dat graag.

 

De jeugdtrainers,

Jo, Joop, Bart, Antoon en Erik

 

 

Jeugdtrainers

Joop Gelden 

Antoon Blom

Erik Thiels

 

E-mailadres: Jeugdtrainers@raaymeppers.nl